HTML

Utolsó kommentek

  • Serrin: Ezen nagyot nevettem. Akárcsak magamat látnám, kb. ezt csináltam volna végig én is. :D (2014.07.24. 13:15) Férfimunka
  • Kukiság: sose értettem minek megy vidékre lakni akinek Pesten van a munkahelye. Ámbátor megjegyzem a bpi t... (2012.03.13. 22:48) Vidékről tömegközlekedni SZAR
  • captpicard: Ennyi esze van egy vidéki autósnak. BKV kétheti bérlet : 6500 Ft Két hétig utazhatott volna abból... (2012.02.19. 08:49) Vidékről tömegközlekedni SZAR
  • levidos: turelmetlenul varom a kovetkezo poszt-ot :) :-w :P (2010.03.30. 20:16) Szomszédok No3
  • inszeminator: Én nem csatlakozom, mert nem szoktam. Tizenhét éve jöttem ide falura, házat vettem, itt dolgozom, ... (2010.03.13. 09:30) Szomszédok No3
  • Utolsó 20

Elhagyni Budapestet

Nehéz döntés elhagyni a nagyvárost, és ismeretlenként egy bérházból falura költözni, sok nehézség, és ismeretlen probléma. Mi döntöttünk .3 éve az északpesti agglomerációs ingázóinak vagyunk hasznomtalan tagjai.

Friss topikok

  • Serrin: Ezen nagyot nevettem. Akárcsak magamat látnám, kb. ezt csináltam volna végig én is. :D (2014.07.24. 13:15) Férfimunka
  • Kukiság: sose értettem minek megy vidékre lakni akinek Pesten van a munkahelye. Ámbátor megjegyzem a bpi t... (2012.03.13. 22:48) Vidékről tömegközlekedni SZAR
  • levidos: turelmetlenul varom a kovetkezo poszt-ot :) :-w :P (2010.03.30. 20:16) Szomszédok No3
  • Mildii: írj még:-) (2010.01.23. 18:14) Megfigyelés alatt
  • Valaki más: ennyi volt? (2009.12.28. 21:33) Szomszédok No2

Linkblog

Pihenés

2009.11.26. 12:28 :: Bozdurgán

Kiköltözésünk egyik fő indoka az volt, hogy milyen fasza lesz, majd nyáron csak kimegyünk a kertbe napozunk, a teraszon olvasgatjuk a kedvenc könyvünket,élvezzük a csendet, a lemenő nap fényét.
Ilyet az ember tiszta lelkiismerettel nem csinál.A kiköltözés pillanatában  eltűnik az ember életéből az a megnyugtató érzés, amit csak egy lakástulajdonos érezhet, mégpedig  a megnyugtató dologtalanság érzését.

A boldog években, amikor az ember hazaért felment a harmadikra benyomta a klímát leroskadt a kanapéba feltárcsázta a donpepét és rendelt magénak egy Roxy pizzát közben már azon gondolkodott, hogy melyik letöltött sorozat melyik évadját kezdje el nézni.
Na, ilyen nincs a kertes házzal, a kertes ház valójában nem más, mint egy önkéntes kényszermunkatábor másodállásban ahol az ember lelkiismerete a hajcsár.

Végzek 5kor a munkahelyen, összehalászom a csajomat hazaérünk, majd itt jönne, hogy kiülünk, a teraszra kinyitunk egy üveg fehérbort és iszogatjuk, de mi nem azt tesszük, eszünkbe sem jut, mert egy vérbeli falusi gyorsan átöltözik munkásruhába és irány a kert.
Az első probléma rögtön evvel a munkásruha kérdéssel kezdődött, mert eddig volt utcai ruha, meg volt otthoni, most meg van egy utcai, munkás meg az otthoni.
Hardcore bennszülöttek az egyszerűség kedvéért az utcai és a munkás halmazt szimplán összevonják, ezért ők a folyamatos munka látszatát képesek kelteni még a csavaroskifli elfogyasztása közben is. Mi még szerencsére nem tartunk itt, úgyhogy az új igényeknek megfelelően teljesen át kellett strukturálni a gardróbot, hogy egyáltalán ki tudjunk menni a kertbe.

Előkerültek a két évtizede nem hordott nadrágok cipők, pulcsik, az első ásónyomot egy bokavillantós Rocky márkájú bőrbetétes márványfarmeben bőr makkoscipőben, és egy márványfarmer kabátban tettem meg. Úgy néztem ki, mintha a nosztalgia diszkó előtt még biztos ami biztos ki akarnék ásni egy kis hercig gödröt bemelegítésként.

Szóval visszatérve a kényszermunkára hazaérésünk után mindent eldobva igyekszünk fenntartani egy igényes elfogadható állapotot. Ez egy kilátástalan harc az elemek erejével, ami teljesen paranoiddá teszi az embert.
Nekem egy kellemes nyári záporról már régen nem az jut eszembe, hogy jajj, milyen jó lesz felfrissíti a levegőt, hanem az, hogy az a rohad szél megint leszedi a leveleket a fáról a kutya meg a összesarazza teraszt.
Nincs olyan, hogy nincs mit csinálni, nincs olyan, hogy ma nem csinálunk semmit, ez a kert zsarol, ha kummantani akarunk és kitaláljuk, hogy akkor ma nem gyomlálunk, csak leülünk a teraszra , akkor  sem lehet élvezni, mert ott motoszkál az emberben, hogy basszameg én itt ülök miközben meg a kocsi feljáró tiszta levél, vagy hullik le a gyümölcs a fáról, nincs nyugalom egy perc sem.

 Ha már végképp nem bírunk, a feladattal elutazunk nyaralni valamelyik szülő panellakásába, na, az az igazi királyság, béke , nyugalom, semmittevés jó melegben, sehol a szomszéd köszörűgépe a másik szomszéd kakasa vagy a napi 20! órában folyamatosan ugató kutyája csak nyugalom. És az a tudat, hogy a panellakóknak sosem jutna eszébe egy kakast telepíteni a másik ember hálószobája mellé.
De ez már egy másik poszt lesz asszem...

7 komment

Címkék: munka kert pihenés csavaroskifli munkásruha

A bejegyzés trackback címe:

https://kikoltozes.blog.hu/api/trackback/id/tr871553705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2009.11.28. 09:56:40

Ez az, ez az csak így tovább! Az a történet vagy hasonló megvan, hogy pl. fűnyírás közben a következő párbeszédet folytetod le a szomszéd mamával?
Mama: Mit csinálsz, füvet nyírsz?
Én: NEM BAZDMEG, HAVAT LAPÁTOLOK, MI A KURVA ANYÁMAT CSINÁLNÉK!!!???
Remélem ez sem maradt ki...

The Green Manalishi (törölt) 2009.12.01. 15:47:07

Engedd meg, hogy egy - a cocilizmus korszakában széles körben alkalmazott -megoldási javaslattal álljak elő:

A kert/udvar minden négyzetméterét szigorúan eltérő minőségű alapanyag felhasználásával, kisebb-nagyobb egységenként lebetonozni.

Ezek után sor kerülhet a garázs-projektre, majd a mellé támasztott műhely felépítésére, majd szerszámossufni, nyárikonyha, kamra következhet. A megmaradó szabad felületre gyűjts össze vashulladékot, rossz palát, cserepeket, kátrányos talpfákat, roncs Csepel motorkerékpárt és tanyabájkot, bedöglött cementet és műtrágyát zsákokban, valamint kellő mennyiségű ismeretlen eredetű és rendeltetésű gépalkatrészt. HOgy valami zöld mégis legyen, egy közepes sóderhalomról is gondoskodj, amin megterem bármilyen gaz, majd idővel szép bálványfa sarjad belőle.
Kerti munka kilőve.

gubucze 2009.12.01. 16:42:02

Olyan negatívak vagytok, annyira azért nem szörnyű dolog családi házba költözni. Azt elismerem, hogy panelből furcsa lehet, de én sokat laktam családi házban, mégsem idegeskedtük végig az életünket. Most készülünk ismét családi házba költözni Budapest után. Nem az agglomerációba, hanem Győrbe. Van éjjel-nappali, boltok stb., és 10 perc a munkahely :)

Bozdurgán 2009.12.01. 17:37:43

@gubucze:

Ja ja tudom, hogy negatívak vagyunk , mert direkt csak a negatív élményeinket írom le.

gubucze 2009.12.01. 17:56:41

Jogos a kritika, mentségemre szolgál, hogy csak ezt az egy bejegyzést olvastam, nem az összeset.

Izgatottan várom a többit, legalább kapunk ízelítőt mi is, hogy mit várjunk :)

Serrin 2009.12.08. 23:12:22

Remek a blog, felvettem a reader-be :)
süti beállítások módosítása