HTML

Utolsó kommentek

  • Serrin: Ezen nagyot nevettem. Akárcsak magamat látnám, kb. ezt csináltam volna végig én is. :D (2014.07.24. 13:15) Férfimunka
  • Kukiság: sose értettem minek megy vidékre lakni akinek Pesten van a munkahelye. Ámbátor megjegyzem a bpi t... (2012.03.13. 22:48) Vidékről tömegközlekedni SZAR
  • captpicard: Ennyi esze van egy vidéki autósnak. BKV kétheti bérlet : 6500 Ft Két hétig utazhatott volna abból... (2012.02.19. 08:49) Vidékről tömegközlekedni SZAR
  • levidos: turelmetlenul varom a kovetkezo poszt-ot :) :-w :P (2010.03.30. 20:16) Szomszédok No3
  • inszeminator: Én nem csatlakozom, mert nem szoktam. Tizenhét éve jöttem ide falura, házat vettem, itt dolgozom, ... (2010.03.13. 09:30) Szomszédok No3
  • Utolsó 20

Elhagyni Budapestet

Nehéz döntés elhagyni a nagyvárost, és ismeretlenként egy bérházból falura költözni, sok nehézség, és ismeretlen probléma. Mi döntöttünk .3 éve az északpesti agglomerációs ingázóinak vagyunk hasznomtalan tagjai.

Friss topikok

  • Serrin: Ezen nagyot nevettem. Akárcsak magamat látnám, kb. ezt csináltam volna végig én is. :D (2014.07.24. 13:15) Férfimunka
  • Kukiság: sose értettem minek megy vidékre lakni akinek Pesten van a munkahelye. Ámbátor megjegyzem a bpi t... (2012.03.13. 22:48) Vidékről tömegközlekedni SZAR
  • levidos: turelmetlenul varom a kovetkezo poszt-ot :) :-w :P (2010.03.30. 20:16) Szomszédok No3
  • Mildii: írj még:-) (2010.01.23. 18:14) Megfigyelés alatt
  • Valaki más: ennyi volt? (2009.12.28. 21:33) Szomszédok No2

Linkblog

Szomszédok No2

2009.12.01. 17:30 :: Bozdurgán

Amikor megtudtuk, hogy mögöttünk egy orvos házaspár lakik, megnyugodunk, na, velük biztos nem lesz semmi bajunk, orvosok tehát művelt, tanult emberek, tehát az együttélés szabályait biztosan tiszteletben tartják.
Hát persze…
Az első vizuális kapcsolat apropója az volt, hogy az 5 éve nem gondozott kertet elkezdtem kitakarítani, gondoltam a gereblye a viszonylag veszélytelen szerszámnak látszik, bemelegítésnek jó lesz. Annyira nem volt veszélytelen, másfél óra alatt átázott a makkoscipő, majd egy gyökérrel birkózva belevágtam a sípcsontomba az eszközt, szerencsére csak annyira fájt, hogy elég alibit szolgáltasson a munka azonnali felfüggesztésére.
A nagy munka közben furcsa volt, hogy számtalanul kerülnek elő a kertünkből olyan konzervdobozok, aminek a tartalmát a közös telekszakaszon lakó amúgy barátságos kutya fogyaszthatja, de nem csak régiek, hanem olyanok is, amik szemmel láthatóan csak pár naposak voltak. Furcsa volt, de igyekeztem elhessegetni a gondolatot, hogy lehet, hogy a tanult orvos házaspár átdobálja a szemetet a kerítésen, á gondoltam ilyen nincs, ez valami fatális félreértés lehet.
Nem volt az.
A gyanú alapos volt, már csak bizonyosság kellett, este, mint a falu James Bond-ja a sötét konyhából a függöny mögül néztem az imbolyogva közelítő zseblámpa fényét, a lámpa sötét árnyékot vetett a gazdája arcára. A megfigyelést teljesen  áthatotta a film noir érzés, látom, ahogy zseblámpát letámasztja, kutyának kiszedi a kaját, majd körülnéz, és a dobozt a feje fölött átdobja a frissen feltakarított kertünk sarkába.

Asztakurva, kiszakadt belőlem egy halk sikoly, az agyamat elöntötte a vér, elindultam, hogy akkor most kérdőre vonom, a párom lélekjelenlétének köszönhetően nem tudtam kimenni az ajtón, de az élmény megalapozta a jövőbeni jó viszonyt.
Végül is nem szóltunk egy szót sem, bíztunk benne, hogy az ápolt kert látványa talán önmérsékletre készteti őket, a párom meggyőzött, hogy nem jó így kezdeni egy szomszédságot, ha találkozunk, a kertben majd bemutatkozunk normálisan, és hátha nincs minden veszve.
Az első párbeszédre sem kellett sokáig várni,épp a kertből összegyűjtött hulladékot próbáltam egy borús hideg szombat délután elégetni. A nedves levelek meggyújtása nem volt egyszerű folyamat, de a sufniban talált nitrohigító segített. A láng fellobbant, sűrű fellegekben emelkedett az ég felé, a szaga belesimult a szomszédok szemétégetőjének a kellemes zamatába a párom arcán eközben őszinte megkönnyebbülés látszott, hogy komoly sérülés nélkül sikerült megúszni ezt a műveletet.
Ott álltunk a nedves januári délutánon, arcunkon tükröződött a tűz majdnem rázendítettünk egy mozgalmi dalra, amikor a belehasított a csendbe: 

” MIT A KURVA ANYÁTOKAT CSINÁLTOK NEM LEHET TÜZET GYÚJTANI CSAK PÉNTEKEN MÉG EZT SEM TUDJÁTOK?”

Mögötte egy vékonyabb hang:
”A KURVA ANYJUKAT MÉG EGY HÜLYE SZOMSZÉD CSAK PÉNTEKEN LEHET TÜZELNI”
 

Majd kórusban:
”IDEKÖLTÖZNEK ÉS ÁT SEM JÖNNEK BEMUTATKOZNI, KÖSZÖNNI SEM TUDNAK A KURVA ANYJUKAT!” „CSINÁLJÁK ITT A FÜSTÖT”
 

Újra férfihang:
„ÉN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ VAGYOK! FEL FOGOM JELENTENI MAGUKAT!”

 Az egyszerű, de hatékony információközlésből sok dolog kiderült, pl. hogy rosszkor gyújtottunk tüzet(ok ez a mi hibánk), önkormányzati képviselővel van dolgunk, és a fő baj, hogy nem mentünk át ajándékokkal bemutatkozni hozzájuk. A megszerzett adatok részletes elemzést sajnos ott a helyszínen nem állt módomban elvégezni, mert elvesztettem a fejem, és csak foszlányokra emlékszem meg arra ahogy fenyegetőzve visszamennek a házukba.


Este a sírás határán nosztalgiáztunk a régi szomszédjainkon, milyen jó volt esténként hallgatni meghitt otthonunkban a fölső szomszéd hajdú mosógépének ugrálását, vagy, hogy mennyire hiányzik a bal szomszédunk, aki regisztrált elmebeteg volt és havonta egyszer bekattant.Akkor jöttek a tűzoltók, rendőrök, mentők, izgalmas volt az ajtón keresztül hallgatni, ahogy rárúgják az ajtót, és kicibálják a lakásból.

Egész éjjel beszéltünk a párommal, hogy mi a helyes ebben a helyzetben, legyen örihari vagy próbáljunk meg mi engedni, kérjünk bocsánatot, hátha megmenthető a viszony.
Az utóbbi mellett döntöttünk, a következő alkalommal rituális keretek között kibékültünk bemutatkoztunk, de ez csak ideiglenes volt, a java még csak most következett...

 

88 komment

Címkék: film orvos tűz szomszédok szemét noir füstölés égetés gerebje makkoscipő

A bejegyzés trackback címe:

https://kikoltozes.blog.hu/api/trackback/id/tr291566806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.12.01. 19:12:08

kiváncsian várom a folytatást, ha van persze... szomszédját nem tudja az ember megválogatni - sajnos..

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.12.01. 19:15:06

Előfordul az ilyen. Az se rossz, amikor hangerőpárbajt vív a szomszéd neonáci a túlsószomszéd rasztával... :D

A doktorúrnak meg... szard le.

hanyag anyag 2009.12.01. 19:16:33

na, még egy tapló barom, amelyik égeti a nedves füvet ahelyett, hogy komposztálna vagy összegyűjtve beletenné erre szolgáló zsákba, hogy a szemetes elvihesse. hadd terjedjen a bűz az egész környéken, nem baj, ha azt szívja a szomszéd kisgyerek, az összes szomszéd összes ruhája füstszagú lesz, stb. pont megérdemlitek a bunkó orvosokat, ti sem vagytok jobbat egy kicsit sem.

hanyag anyag 2009.12.01. 19:18:10

helyesen: ... ti sem vagytok jobbaK ...

2009.12.01. 19:28:15

Én most nem tudom, hogy ez kandikamerablog e, de azért annak is van baja aki a vizes avart nitrohigítóval gyújcsa be. Szóval Átdobálók vs. Nitroburn 1:1, sima iksz?

kispista2 2009.12.01. 19:28:26

A kurva anyádat égesd el te faszkalap! Mi a fasznak égeted az avart higitóval? Anyád higitót szívott mielőtt kiszart téged, ezért vagy ilyen hülye?

indapasssucks 2009.12.01. 19:28:35

amikor legközelebb átdobja a konzervdobozt, felvenni videóra, hogy lehessen mutogatni.

Aztán mikor bármi van, lehet menni leugatni, hogy ő sem jobb a faluban másnál, hát neugasson. Nem szemtől szembe, hanem amikor az egész falu ott van.

A legjobb, hogy a felvételt úgy csinálod, hogy a végén látszik, ahogy rajta ütsz, 1000 wattos égő bele az arcába.

A magyar tévén él, imádnák :)

ha nem jön be, még mindíg ott a kromofág.

vagy a költészet. ott jól megénekelték, hogy péter és pál.

vagy egyszerűbbet mondok. mérgezd meg a kutyát :) az is régi magyar szokás.
csak akkor javaslom, ha már nincs mit csinálni.
De ehhez rakd félre a konzervdobozokat, hogy ha jön a jard.

és a házhoz átépítési engedélyt csak akkor kapsz, ha van ellensége a fasznak az önkormányzatban.

Valaki más 2009.12.01. 19:29:05

Szerintem szedd össze az átdobált dobozokat, majd csöngess be hozzájuk: el tetszettek ejteni ezeket éppen...

SumQuiSum 2009.12.01. 19:29:34

Ott követ(t)ed el a hibát, hogy úgy gondolod, a hülyék helyzetét geográfiai értelemben meg lehet adni, pedig a nyerő mérték a tőled méterben számított távolság.
Vagy vonzod az idiótákat, vagy nem. Ha olyan alkat vagy, a szahara legtávolabbi oázisában is köszörülésre ébredsz :)

Valaki más 2009.12.01. 19:30:18

Ja, de égetni viszont nem szép dolog. Komposztálj!

indapasssucks 2009.12.01. 19:30:29

de ha van kedved, hívj meg bulizni, majd én átdobálom a konzervdobozt részegen, esetleg áthuggyozzunk a haverjaimmal a kerítésen :)

ha jól megy, jövőre megvesszük féláron a falu orvosának a házát.

de csak akkor, ha tényleg van kedved a falu egyik törzsfőnökével csatázni, mert képes a betegeket zsarolva ellened uszitani, aztán baszhatod.

phranxinatra 2009.12.01. 19:36:49

Plusz tényleg illett volna átmenni bemutatkozni még a legelején.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.12.01. 19:38:17

Az ilyen helyzetek az egyik fél halálával általában megoldódnak.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.12.01. 19:40:58

Lehet kezdeni a kutya befestésével. Mondjuk kékre! (animaliránius okokból lemosható kencével!)
Mellé oda lehet írni, hogy legközelebb piros lesz.

belekotty 2009.12.01. 19:50:30

Vizes avart tényleg nem illik nitroval. Napalmmal kell. :-))
A konzervdobozt meg vissza kell dobni. Ennyi.

2009.12.01. 19:50:34

Na ugye!
Ha a konzerves szomszédot öntitek le hígítóval, majd gyújtjátok meg - akkor nemigen dobált volna többször :)

Bemutatkozni egyébként valóban illik. És hasznos is lehet. Szemrevételezi az ember a szomszédokat, azok is őt. Valahol talán jó viszony születik, ami utazáskor kifejezetten jól jöhet.

Egyébként valóban: dobozokat néhány napig gyűjteni, szatyorba rakni, majd átcsengetni.
Ártatlan arcot vágva közölni: néhány napja már dobálja át őket a kutyájuk, de eddig nem akartad elhinni, hogy létezik ilyen okos állat.

belekotty 2009.12.01. 19:51:58

Ja és tényleg illik átmenni bemutatkozni, hogy csokolom mi vagyunk az új szomszéd akinek a kertyébe a konzervdobozt át teccik dobni.

Acmee 2009.12.01. 19:52:27

"Végzek 5kor a munkahelyen, összehalászom a csajomat hazaérünk, majd itt jönne, hogy kiülünk, a teraszra kinyitunk egy üveg fehérbort és iszogatjuk, de mi nem azt tesszük, eszünkbe sem jut, mert egy vérbeli falusi gyorsan átöltözik munkásruhába és irány a kert."

"Az első gyülekező felhő mely beárnyékolta költözésünk helyességét a vasárnap reggel 6kor felharsanó köszörűgép barátságos hangja volt, ahogy belehasított a ködös januári reggelbe."

Akkor min is csodálkozol? Egyik mondatoddal megválaszoltad a másikat.

Mivel kertesben soha nincs nyugi, az ott felnőtt emberek pedig "képesek" vasárnap is 6kor kelni azért, hogy normális legyen a porta, legyen tüzelő, betevő, stb.

Szokj hozzá, esetleg vedd fel ezt a szokást. Gyorsabban fognak történni a dolgok a ház körül, ebben biztos lehetsz. Nomeg zavarni sem fognak a szomszédok.

Ezért szokták azt mondani, hogy a városi nép nem való falura. Szimplán az életmód különbsége miatt...

lionking 2009.12.01. 19:53:12

Á ismerem ezt a típust vagy lehet hogy a mi szomszédunk is??? :)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.12.01. 19:59:29

Kutyát bántani bunkóság, ő nem tehet semmiről.
Viszont a szomszéd konzervdobálásáról néhány jó minőségű felvételt illik készíteni (ha lehet, többet is). A jó minőség azért fontos, hogy a youtube-on a kis felbontásában is felismerhető legyen.
Egy másik felvételt a kertben heverő átdobált dobozokról.
Ezután a felvételek egy másolatával és az összegyűjtött dobozokkal barátságosan átmenni hozzájuk bemutatkozni ;)
Közölni a szomszéddal, hogy az interneten egyelőre nincs odaírva a videó mellé a neve/lakcíme, de ha még egyszer...

Dimebag Darrell (törölt) 2009.12.01. 20:10:07

@hanyag anyag: A fű zsákolása csak ujgazdag köcsögöt csinaljak. Aki meg nem birja a füstöt az ne költötzzön kertes hazba hisz a keményemből is áradhat akármi ...

Épithetek malacólat tarthjatok csirkét vagy jó kis zajos gyöngytyúkokat is ...

LD 2009.12.01. 20:14:30

Mint 20 évet kisvérosban / faluban élő ember mondom: levelet vagy zsákba vagy kompsztálni, vagy csak és kizárólag _szárazon_ égetni (ekkor ugyanis nagyon gyorsan elég és kevésbé füstöl)!
A szomszédokról: lakásvásárlás előtt ez az egyik sarkallatos pont: a szomszédok minél részletesebben történő lecsekkolása. Ezen már nyilván nem tudsz változtatni, szóval szerintem első néhány alkalamommal türelmesen, engedve kell bánni velük. Ha nem változik a helyzet, akkor viszont lépni kell, mert azt fogják hinni, hogy veletek lehet packázni! Lépés alatt pedig az erőteljes stílisváltást értem: te cseszegesd őt sűrűn!
Egyébként tetszik a blog! Üdv!

nyekk 2009.12.01. 20:17:55

A környezetbarát klozet köztudottan úgy működik, hogy (újrahasznosított) papír stanyiclibe szarunk, majd átdobjuk a kerítés felett a szomszédba.

sanya64 2009.12.01. 20:18:28

lehet ám, hogy valójában elég este kiállni a kertbe néhányszor, mikor jön a szomszéd doboztdobálni, és közben megereszteni jó hangosan olyan szövegeket a saját feleség irányába, hogy " édesem, nem tudod melyik hülye paraszt szomszéd dobál hozzánk mindennap üres kutyatápos konzervdobozokat?..." ))

nyekk 2009.12.01. 20:20:46

@Dimebag Darrell:
Csak akkor a Zámbó Jimmy mellé ne költözzél!

Gera 2009.12.01. 20:25:38

A konzervdoboz problémára a legelegánsabb és legegyszerűbb megoldás, ha az ember egy elegáns mozdulattal minden nap visszaküldi az aznapi dobozt. Bár biztos van akkora barom, aki még emiatt is leállna anyázni, de azért a többség ebből szerintem ért.

Új Nick 2009.12.01. 20:33:30

Én sem értem, hogy miért nem dobáltátok vissza adobozt, de komolyan. Esetleg miért nem tűztetek ki egyesével a kerítésre a dobozokat? Jelezve, hogy ne nézzenek hülyének...

Ettől mondjuk a tűzgyújtás még elég lámerség, és nyilván nem csak az ő orruk alá füstöltetek...

Peace :)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.12.01. 20:42:02

Az ember tele van aggódással amikor új helyre költözik. A posztírónak óriási szerencséje van: az új szomszédja egy (videofelvételekkel) zsarolható önkormányzati képviselő, aki ráadásul orvos is.
Mások évekig nem tudnak elintézni egy-egy ügyet az önkormányzatnál és rengeteg hálapénzt hagynak az orvosnál is - bezzeg a posztírónak nem lesz soha ilyen gondja.

Dimebag Darrell (törölt) 2009.12.01. 20:50:57

@nyekk: Amikor én költöztem akkor meg voltak állatok körülöttem vagyis a szomszédok tartottak disznót is ...
Ma mar faluban sem divat mert bolti táppal nem nagyon eri meg ....

Parasztok meg mindehol vannak egyre többen ...

joszip 2009.12.01. 20:52:12

Mivel sok magyar paraszt, de még tetejébe sokszínű is, muszáj tisztázni az alapokat. Ismerkedős utcabál, vagy akár egy egyszerű teadélután valakinél, de le kell fektetni ezeket a dolgokat, még mielőtt kialakul a stabil utálat :)
De komolyan, ami az egyiknek természetes, az a másik számára felháborító, és vica versa. Ha van kommunikáció, ezek elkerülhetők. Nálunk 70 szomszéd képes volt megállapodni fúrásban, fűnyírásban, takarításban, stb. Néhány háznak is mennie kell.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.12.01. 20:52:16

szerintem a posztoló a paraszt:
- baja van a szomszéddal, és ahelyett, hogy átmenne, hogy "haver, én vagyok a Józsi, most költöztünk ide, szeretnénk rendben tartani a kertet, kérlek ne dobáld át a konzervet", ehelyett az orruk alá füstölt higitóval és vizes levéllel... Nooooooormális??!
És még ő van felháborodva, hogy milyen szomszédai vannak. Ja, és rögtön tüzel, ahelyett, hogy utánanézne, hogy mikor lehet...

changebug (törölt) 2009.12.01. 20:53:07

Doktorur egy bunko, sznob f...sz - szivas, nem fogsz tudni mit tenni, mert nem fog birni magaval az ilyen az mindig 'majd o megmutatja'... Az ilyen az feljelent meg aljas es nem fog valtozni barmit teszel. Amit viszont kell:
a) konzerdobozt visszadobni.
b) visszaugatni
c) ne tuzelj ha nem lehet, mert boldogan feljelent
d) magadtol ne szolj hozza, ne vegyel rola tudomast
e) magas sovenyt (azert is feljelent) ultetsz

gelsystem 2009.12.01. 20:58:01

én simán így nyitottam volna:
--hé, te faxszkalap!!! miután "megcsináltad" anyádat a ravatalalon, és lemásztál róla, húzd át a beled, és szedd össze a konzerves dobozaidat, vagy összeszedem, és tértivevényesen-portósan beküldöm neked az önkormányzathoz.....te koTTSog!!!!!!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.12.01. 21:02:17

Hijj, ebben volt számos öngól, talán érdemes lenne összevetni a szomszéd nemtörődömségét a szomszédba dobált konzervdobozok ügyében a _nem száraz_ avar nitrohigítóval való lángolásra késztetésével _bármikor_, amivel a fél utcát káromkodásra lehet késztetni jó pár órára, nem beszélve egy-pár környezeti hatásról.

egyittlakó (törölt) 2009.12.01. 21:06:45

hülye posztoló: "az agyamat elöntötte a vér, elindultam, hogy akkor most kérdőre vonom, a párom lélekjelenlétének köszönhetően nem tudtam kimenni az ajtón..."

Hmmm... rögtön az asszonyt kellett volna lepofozni, az bevált volna egy jó kezdetnek. Utána öt-hat konzerves dobozt hozzávágni a mészároshoz és leüvölteni a maradék haját, így: nem sokáig leszel képviselő, majd teszek róla, te vén köcsög!

ninimimi 2009.12.01. 21:07:19

Beérett a kádárrendszer orvosegyetemein képződött oktatóréteg magvetése. Tisztelet a kevés kivételnek, dühöng a primitívség a valamikor valóban intelligens embereket összefogó szakmá(k)ban (is).

Másrészt köszönöm AntiChrist szövegét, igazán jót röhögtünk rajta. Csak a nickneve nem tetszik, kár érte.

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.12.01. 21:13:14

Teljes velencei tükör az idióta, alkalmazkodni képtelen, minden jogát ismerő, de az alapvető emberi gesztusokat nélkülöző városlakóról.
Menekül a városból, de nem túl messzire, viszi magával a fasságait, nem tudja, nem éri fel ésszel, hogy agglomerációban már negyven éve magafajta, antiszociális taplók laknak, legföljebb azok már egymáshoz idomultak valamennyire.
Ismerek olyat is, aki nyugdíjas korára falura költözött Pestről, az első nap bement a polgármesteri hivatalba, hogy a szomszéd, aki a faluban született ugye, malacot tart, ami büdös. És tegyen a hivatal valamit.
A kedves post szerzőt se nagyon sajnálom, hát miért nem csöngetett be a szomszédokhoz, mielőtt beköltözött, legalább egy köszönés, érdeklődés erejéig.
Jól meglesznek egymással, először kölcsönösen feljelentgetik egymást, aztán összevesznek a kerítésen, vagy a parkoláson, és hosszú évekig megy a gyűlölködés.
Szép, mély, emberi kapcsolat lesz.
Ennyi erővel maradhattak volna a korábbi helyükön.

egyittlakó (törölt) 2009.12.01. 21:18:16

Az önkormányzatokról: korrupt, dilettáns bandák, az emberek érdekeinek ellenzői, sarcoló szervezetek.
Egy példa: a hajléktalan bedobálhatja a telkünkre a szemetet mindennap (üres üvegek, műanyag poharak, papírok), neki szabad. A kerítésemet is lehugyozhatja, nem bánthatom. Télen viszont nekem kötelességem letakarítani a járdáról a havat és a jeget, hogy a hajléktalan urak meg a süket banyák el ne csússzanak rajta. Lehetőleg kiveszek ezért egy nap szabadságot a munkahelyemről, ezen ne múljon. Közterületen meg sem próbálok szemetelni, mert nekem ehhez nincs jogom. Ez egy ilyen ország, ahol ráadásul jogász a köztársaság elnöke. Kellett ide "demokrácia"...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.12.01. 21:18:51

ha új helyre költözöl, le kell tenni a névjegyedet. Én úgy szoktam, hogy 1. körbemegyek egy üveg borral, 2. elküldöm utcahossz-hangosan a véres gecibe, aki szólni mer valamiért.

Így tudják, hogy ha nem baszogatnak, jó fej vagyok. Aztán enyiben szoktunk maradni.

M13 2009.12.01. 21:21:57

Ismerősömhöz addig hugyozott át a szomszéd a kerítésen, amíg rá nem kötött egy villanypásztor. Sok Volt, kevés Amper. :) 2 hétig üvöltve hugyozott, persze már csak a saját telkén...

M13 2009.12.01. 21:32:35

Rendszeresen lehugyozott kerítésre köss villanypásztort, bújj el és várd a hatást...

Bandúr Kandi 2009.12.01. 21:36:26

Nahát, nálunk szinte dettó a sztori, csak tanárokkal :)

Flandry 2009.12.01. 21:39:12

máshol meg a régiek mennek el megismerni az új szomszédot, bemutatkoznak az új jövevénynek,(ha másnem ez a minimum egészséges kíváncsiság kielégítése de ott ahol ennek még a nyoma sincs meg :-S )... és ne adj isten még a helyi szokásokról is adnak felvilágosítást, ...

Bozdurgán 2009.12.01. 21:55:16

Csak a tények miatt:)

Az írás 3 évvel ezelőtti történetről szól, amikor odaköltöztük:)

1, szerintem is faszság volt higítóval avart tüzelni, nem bosszút álltunk, csak bénák voltunk. A cselekvés célja a levél eltüntetése volt, akkor az jó ötletnek tűnt.Ma mát mi is komposztálunk.

2, Minden szomszéddal összeismerkedtünk 1 héten belül, ha láttunk valakit azonnal mentünk köszönni, és bemutatkozni.
A hátsó szomszéd nem adott ilyen alkalmat, ráadásul ő egy nyelestelken lakik, a bejárata 3 házzal van arrébb mint a mi házunk.csngő azóta sincs. Nem éreztünk kéztetést külön becsöngetni mindenhová(ha most költöznénk szerintem most sem mennénk körbe)

2009.12.01. 22:01:55

@ninimimi: Kivel (kikkel?) nevetsz te az én szövegemen?!
:)

Egyébként mi a baj a nickkemmel?
Ezzel ellensúlyozom némileg félelmetes intelligenciáról árulkodó hozzászólásaimat :)
Előbb a nicket olvassák el az emberek - aztán kellemes csalódás éri őket, amikor szemrevételezik a hozzá tartozó kommentet ;)
Remélhetőleg :))

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.12.01. 22:03:22

Érdekes blog ez. Sajnos mindenki ugyanazzal a problémával küzd, aki városból megy az agglomerációba
:)

rezsöatya 2009.12.01. 22:06:46

Nekem egyszer akkor ment fel az agyvizem a szomszéd miatt, amikor gumikesztyűben dobálta át a kutyaszart, meg a sörösdobozokat az évente egy hétig látogatott nyaralótelkéről. "Tisztáztam" vele, hogy OK, hogy azt gondolja, hogy a kutyáim átjárnak hozzá (pedig nem is), de sört sem én, se nem a kutyáim nem isznak...

autosdolgok · http://autos.dolgok.com 2009.12.01. 22:22:38

Én is utálom a füstöl a buzi szomszéd!

igazi hős 2009.12.01. 22:27:02

Szegény posztoló! Kicsit egyszerű lélek, de végre kiszakadt a panelból, örül, aztán beleszalad egy nálánál is nagyobb tahóba. Szerintem nem kell minden kertnek tipptoppnak lenni, a kertben és is azt élvezem legjobban, ha nyári este egy sörrel kiülhetek és nézem a vad rohanást, ahogy nő a fű. (Persze én is levágom, felásom, lenyírom, locsolom, összegereblyézem amit életem párja kijelöl, sőt most már ízlik a saját almánk is :-)
Akinek a gereblye is kihívás, annak tényleg bonyolult lehet saját telken komposztálni, de zsákba rakva elviszik a FKF. (A nitróhigitót nem kommentálom, megtették elegen.) (@Dimebag Darrell: Nálunk minden ház kap évi 5 pecsétes zsákot, az kisebb telekre elég, akinek nem vesz még darabját 100 forintért. Akinek diófája vagy fenyői vannak mit csináljon szerinted?)
Én speciel nem dobtam volna vissza, de kiraktam volna a kerítés tetejére.

zsüber 2009.12.01. 22:42:20

Teendő lett volna: Kerítés mögött gubbasztani, majd a konzervdoboz megérkezésekor üvöltve, fájdalmat tettetve tudtára hozni, hogy most sebesített meg egy embert. Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés.

Az eset után előre köszönt volna egy életen át, csakhogy ne jelentsd fel....

VOGAben 2009.12.01. 22:43:56

Most mi a baj a nitróval? Mondjuk a gázolaj biztonságosabb. A köcsög doktornak meg össze kell gyűjteni egy havi dobozkáját és egyben átkúrni, de lehetőleg az lelőkertbe. Mi az, hogy elvárja a bemutatkozást. Előbb-utóbb úgyis összefuttok, minek ez az álszent amcsi seggnyaló tempó. Én ugyan megmondom a hogy vagyokra, az: Ilyen atomszarul régen voltamot is. Most mér? Örüljön, hogy nem flexel, köszörül, kalapál az új szomszédja. Bele kell bombázni egy metál nagyot az arcába, ha nem javul meg.

Funshine 2009.12.01. 22:56:20

Ismerem az idegesítő szomszédokat, de tüzet nem gyújtanék...annak semmi köze a konzervekhez :) hanem pl ahogy itt írják visszadobálnám a dobozokat még élvezném is, úgyis kell foglalkozni a kerttel ha találnék, esetleg összegyűjtve kapnák vissza hahahahah egyszerre.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2009.12.01. 23:07:26

Mi a baj a fű elégetésével?

A komposztálás vége is ugyanaz (ami oxidálható, az oxidálódik, ami meg nem, az isa pur es homu), csak közben termel az ember párezer vaspondrót, meg meztelencsigát...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.12.01. 23:13:33

Akkor viszont az én szomszédaim tök rendesek! Egyszer három díványt égettem el az udvaron és egy szavuk nem volt. Pedig olyan magas lángja volt, mint a ház.

bazd meg 2009.12.01. 23:18:38

Roviden, senkinek nem adtok tiszteletet, ezert nem is kaptok, ez a baj veletek magyarok. Bunkok vagytok!

vénkujon 2009.12.01. 23:29:31

csótányt nem vittetek magatokkal a városból?? esetleg kölcsönözz a dokinak pár tiszteletpéldányt.

igazi hős 2009.12.01. 23:56:16

@kolbászoszsömle: Ugye ezt nem gondolod komolyan? Szerinted mi történik ha hamuval szórod meg a gyepet illetve ha komposzttal? Az égetéssel a tápanyagokat elviszi a szél, komposztálással nem sima égés (oxidáció) történik, hanem finomabb bomlás. (Ráadásul a nedves zöldhulladék égetése nagyjából energiában nullszaldós, míg a komposztálás erősen exoterm, bár ez utóbbit nem használjuk ki.)

willy wonka 2009.12.02. 00:42:44

Bemutatkozni illene,de nem törvényszerű,tűzet gyújtani(nedves levelet) slussz poénként nitróval,hát ez ügyes,ha ezek 1-1pontot érnek,akkor a konzervesdi is,az az még mindig mész 1-el,tehát ne háborogj!

Lámpaoltó 2009.12.02. 00:46:30

ez a poszt nem vigyorog az öngúnytól?

Eliathen 2009.12.02. 03:18:34

@bazidzsó: Szerintem ez tévedés. Onnantól, hogy valaki ilyen ocsmányul beszél, már nincs pontszámlálósdi. Én letéptem volna az állkapcsát, majd megkérdezem az említett csont latin nevét, és feldugom a seggébe. A mi kedves szomszédunk egyszer hívta ránk a rendőrséget. Azóta köszönni se mer. Jószomszédi-iszony.

2009.12.02. 05:56:51

ha azt mondta az orvos szomszéd, hogy még köszönni se tudnak, az azt jelenti, hogy köszönni sem tudsz, kedved blogíró, meg nőd sem
azt jelenti bunkó vagy és tüzet raksz a kertben te majom

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2009.12.02. 07:15:50

@igazi hős:

a falun szerintem várhatnád az FKF-et életed végéig a zacskóiddal együtt.
Az hogy ez a hátom betű mit jelent azt vágod?
Szerintem a levelet bezacskózni elég hülye szokás fölösleges energia elszállítani azt amit helyben el lehet pusztítani.

A vadak meg csak úgy száguldoznak mindenfelé a zártkerti övezetekben.

faszkalap

Baszkurátor 2009.12.02. 07:20:49

"Amikor megtudtuk, hogy mögöttünk egy orvos házaspár lakik, megnyugodunk, na, velük biztos nem lesz semmi bajunk, orvosok tehát művelt, tanult emberek, tehát az együttélés szabályait biztosan tiszteletben tartják."

lol

Te még mindig azt hiszed, hogy a diplomával intelligencia is jár?

Kis naiv..

M13 2009.12.02. 07:57:28

Nem is igaz hogy rossz emberek ezek, hiszen hogy el tudják tenni a hálapénzt.

Kis Hableány 2009.12.02. 08:00:12

Hát én geci vagyok mert én összesezdtem volna az összes konzervdobozt az úgy átbasztam volna nekik hogy csak nyekkent volna.És ha szólt volna érte akkor leordítottam volna a kurva fejét a nyakáróll.Nem hiszem hogy megér egy infarktust vagy rákot a jószomszédi viszony és az állandó nyelés.A füstőlésben igazuk volt,mert mi a faszt kell nedves leveleket elégetni barom módon(úgy is elrohad vagy csinálj egy trágyadombot)Ahogy elnézem a blogíró meg egy panelből szalajtott idióta aki szintén nem tudja hogy kell viselkedni faluhelyen.Valóban illik bemutatkozni a szomszédoknak az első napokban.

Kis Hableány 2009.12.02. 08:02:10

@slaughter mob: Nem tüzet csinált hanem baszott nagy füstöt ha nedves szarokat égetett el.

Bozdurgán 2009.12.02. 08:02:31

@Kis Hableány:

javaslom ezt a kommentet elolvasni: @Bozdurgán:

Kis Hableány 2009.12.02. 08:04:26

@VOGAben: Téged sem szeretnélek szomszédomnak bazzeg.

Kis Hableány 2009.12.02. 08:06:15

@Bozdurgán: Én azért visszabasztam volna a kertjükbe a konzervdobozokat!

The Green Manalishi (törölt) 2009.12.02. 08:11:36

Ha valaki "kiköltözik", az első, legfontosabb teendők után érdemes az önkormányzat közérdekű rendeleteit átfutni. (Jobb helyeken a neten van, de a polgármesteri hivatalban biztos elérhető.) Ebben (elvileg) minden megtalálható, égetés, állattartás, stb.
A doktor úrral valszeg nem sokat lehet kezdeni, így én is inkább a dobozok visszadobálását választanám - legalábbis ideiglenes, első lépésként.
A bemutatkozósdi meg olyan dolog, hogy illendő, de mondjuk eszembe nem jutna emiatt reklamálni, ha az új szomszéd elmulasztja.
A nitrós égetés tényleg nem valami bölcs és környezetbarát dolog, de az igazsághoz tartozik, hogy a posztoló ebben és korábbi írásban is említette: ehelyütt a szemétégetés népszokás, így tulajdonképpen nem lógott ki a sorból, szokásjogot köüvetett...

Bozdurgán 2009.12.02. 08:12:19

@Kis Hableány:

A cél a béke volt,új lakóként nem akartunk az első hónapban összeveszni senkivel sem.A dobálást is benyeltük inkább a béke kedvéért.

De azzal, hogy békejobbot nyújtottunk csak vérszemet kaptak, csak sokkal rosszabb lett a helyzet.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.12.02. 08:14:54

Fasza kis blog ez. Arról nem akarsz írni, milyen élmény reggel munkába járni? Meg este haza?
Egyébként az agglomerációba költözők nagy része meglepődik azon, hogy
- háromszor annyi időt tölt utazással, mint azelőtt
- az utazási költségei az eget verdesik
- a kertes ház p.csányi kertje (mert az önkormányzat a lehető legkisebb területeket parcellázta ki) csak gonddal jár, kellő védőtávolságot nem ad
-Mivel a szomszédai is kora reggel mennek dolgozni és késő este járnak haza, alvóváros alakul ki, amiért is senki nem ismer senkit, mint a panelben.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.12.02. 08:19:01

@Bozdurgán: A szomszédtól benyelni nyilvánvaló pofátlanságot még soha nem vezetett eredményre. Attól csak vérszemet kapnak.
A visszadobálás sem megoldás, mert titokban majd újra átdobja, mi rezsije van rá, ha visszadobod, ugyanott van, mint előtte.
Vidd vissza neki és add a kezébe. Ha nemnyit ajtót, akkor tedd le a küszöbére. Ha nem ért belőle, mondd meg neki, hogy egyre több dolgot fogsz te is átszórni.
Hülyék ellen csak az erőszak a megoldás, másból nem értenek.

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.12.02. 08:24:40

Hát, itt a kommentelők többségének biztosan nincs szomszédja, csak laknak valaki mellett.

Bozdurgán 2009.12.02. 08:27:47

@Bárzongorista:

Igen ez így van:) az erőszak mindent megold.
Mi az elején a béke jegyében balekot csináltunk magunkból.
A szüleink azt tanították, hogy ne csinálj olyat mással amit te sem szeretnél,ha veled tennének.
Mi, mint új lakók ezt követtük, de mivel erre csak mi figyeltünk nem volt valami célravezető.

okleveles naiv 2009.12.02. 08:35:56

Hmm, volt olyan, hogy teljesen szabályosan, égetési időszakban gyújtottam alá a komposztálásra nem alkalmas kerti hulladéknak, és mégis üvöltve jött kommunikálni(?) a szomszéd vendége(sic!). Mivel csak hörgött és káromkodott, ezért a reakcióm csak annyi volt (egy jó vastag szerszámnyélen támaszkodva, ráadásul elég nagy darab vagyok, ami miatt nem akart közelebb jönni), hogy 'én is jó napot kívánok', és néztem rá, hogy akkor mit is szeretne. Na nem szeretett volna semmit, aztán köszönt, mert belátta, hogy gond van (és nem nálunk :-) ). Nem lett folytatása az ügynek, de az egyik szomszédunk sajnos eladta a házát, és oda is hozzá hasonló 'úriemberek' költöztek, úgyhogy még bármi lehet...

Igazad van Bárzongorista, sokan nem gondolják át, hogy mit vállalnak a kertvárosba költözéssel, a kulturáltság meg hiánycikk, bizonyára a panelben felejtették. :-)

taxpayer 2009.12.02. 08:46:38

Nálunk szerencsére nagy bajok nincsenek. De kisebb affér azért előfordul: egyik szembe szomszéd például keményen utálja a komcsikat, a másik szomszédja jön haza autóval, és megáll kaput nyitni az utcán. Az autóból meg - mint ahogy a fiatalok a tuctuczenét nyomatják - teljes hangerővel dübörög kifelé Orosz Józsi a Klubrádióból. Azután megfigyeltem, hogy ez minden nap így van - a szomszéd bosszantására.

Gaspacho (törölt) 2009.12.02. 08:57:13

Nekünk például jó szomszédaink vannak.
Órákig tudok üldögélni a WC-ben (ablak a szomszéd felé) és hallgatni ahogy kurvaanyázzák egymást.
A minap a szomszéd asszonyka a benzineskannát kereste, hogy magukra gyújtsa a házat.
Amikor a kölkei elkezdtek sírni, hogy "Anya. ne csináld" akkor már nem tudtam én se röhögni.
Ha nem lettek volna gyerekeik, isten bizony vittem volna neki gyufát.

Acmee 2009.12.02. 09:05:34

@önkéntes traktoros:

Báze', benzint keresett, az nem vót' baszhatja a 2 doboz gyufát :D

Bakos András 2009.12.02. 09:12:32

Jó tanács gazégetőknek: ne este csináljátok, mert főleg ősszel, a leszálló pára, harmat stb. lefelé nyomja a füstöt, nem engedi elszállni, és akkor tényleg megül a közelben.
A történetre visszatérve: lehet az is, hogy nem beszéltek ezután egymással, úgy is lehet élni. A dobozokat vissza lehet dobálni, egyszer majd megunják. Azért bájos a történet, mert alighanem az orvos házaspár se falusi: dobozos kaját adnak a kutyának, nem a vacsora maradékát, mint ahogy az faluhelyen szokás, és azt gondolják, attól, hogy egy kertet nem gondoz a gazdája, oda lehet szemetet dobálni, a lényeg, hogy ne az ő portájukon legyen. Rögtön kiabálnak, pedig rendesen is meg lehetne mondani, hogy pénteken égetünk, csak úgy érzik, azonnal így kell nyitni, mert nem lehet tudni, miféle emberek vagytok - és nyilván nem is akarják tudni. Az csak kamu, hogy be kellett volna jelentkeznetek. Persze nem tudom, mi a szokás a városból kiköltözőknél: amikor mi a falun belül költöztünk, látták, amikor cipeltük a bútorokat, odamentünk, úgy, az utcán, és bemutatkoztunk, ezzel letudtunk minden formaságot. Aztán köszönünk egymásnak, oszt jónapot. Előfordul, hogy hétszámra nem látjuk egymást, de megesik, hogy átjön este az asszonyka, hogy kellene egy pohár tejföl a rakott krumplira. Vagy én kérem kölcsön a biciklipumpát.

igazi hős 2009.12.02. 09:35:12

@Dühöngő bika: az aláírásodat értem, a többit nem. A leírás alapján a posztoló nem falura költözött, hanem kül- vagy elővárosba. Falun is csak az komposztál, aki kezd valamit az eredménnyel. Akinek azért kell a kert, mert ott akar focizni, meg a kutya hol szaladjon, az nem fog. Ilyenek vagyunk, emberek, kényelmesek.

egy falusi írástudó

clemens (törölt) 2009.12.02. 21:11:40

jó ez blog. jót röhögtem.

ez a flexes dolog szinte minden hol előfordul, mindig van egy két állat akinek karácsony reggel vagy valami ünnep alatt jut eszébe hogy be kéne indítani a flexet.

újjal mutogatós pletykás vén asszonyokról is lesz szó? mert abból minden faluban van dögivel...

GtoG 2009.12.15. 15:33:01

Nemrég költöztünk a panelből vidékre. Sírtam a röhögéstől a blog olvasása közben. Minden szava igaz. Várom a folytatást. A blogon és a saját eletemben is :)
süti beállítások módosítása